Whistleblowing

Edistääksemme avointa, läpinäkyvää ja turvallista toimintakulttuuria, olemme ottaneet käyttöön väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanavan. Meillä on nollatoleranssi syrjinnälle ja epäasialliselle käyttäytymiselle.

Ilmoita luottamuksellisesti väärinkäytöksestä tai rikkeistä

Whistleblowing-kanava tarjoaa työntekijöillemme sekä muille sidosryhmillemme luottamuksellisen kanavan tuoda sisäisen tutkinnan kohteeksi epäilyksen mahdollisesta väärinkäytöksestä tai toimintaperiaatteiden rikkomisesta. Ilmoituksen voi tehdä nimettömästi.

Ensisijaisesti on hyvä ottaa asia puheeksi oman esihenkilön tai johdon kanssa. Jos keskustelu ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta tai se ei toimi, voit aina käyttää tätä kanavaa asiasta ilmoittamiseen.

Whistleblowing-kanava on toteutettu siten, että ilmoittajaa ei voida tunnistaa, mikäli haluat tehdä ilmoituksen nimettömänä. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja ilmoituksen tekijän sekä kohteen yksityisyyttä suojaten.

Ilmoituksen voi tehdä jo epäilyksen perusteella ja ilman varsinaisia todisteita, kunhan sen tekee rehellisesti ja hyvässä tarkoituksessa.

Whistleblowing-kanavaan tulleita ilmoituksia käsittelevät yrityksen toimitusjohtaja sekä operatiivinen johtaja, he käynnistävät tarvittavat selvitykset. Käsittely on luottamuksellista. Luottamuksellisuus pätee myös silloin, kun ilmoittaja itse tuo henkilöllisyytensä esiin.

Jos ilmoitus koskee yhtä käsittelijöistä, hän ei osallistu tapauksen käsittelyyn ja tutkintaan.

Ilmoituksen tekemisen lopuksi saat henkilökohtaisen koodin, jolla voit seurata ilmoituksen etenemistä. Jos olet tehnyt ilmoituksen ja hukkaat tapauskohtaisen koodin, pyydämme sinua tekemään uuden ilmoituksen, jossa viittaat alkuperäiseen ilmoitukseesi. Näin tutkintaa pystytään jatkamaan yhteistyössä kanssasi.

Ilmoittamaan pääset täältä: www.firstwhistle.fi/moneks

Ilmoituksen seuranta tutkinnan etenemistä tapahtuu saman osoitteen kautta, omaa koodia käyttämällä. Lopuksi ilmoittajalle kerrotaan kanavan kautta myös selvityksen lopputulos.